Назад

10 тур УПЛ. Колос - Шахтар - 0:1

Колос

18.10.2024

18 жовтня "Колос" провів у Ковалівці матч 10-го туру УПЛ сезону 2024/2025, в якому приймав чинного чемпіона країни "Шахтар". 

Наша команда почала гру сміливо та активно, й на 15-й хвилині мала стовідсотковий момент. Влад Велетень прорвався лівим флангом і зробив простріл на Джованні Болівара. Дмитро Різник вже був відіграний, а наш форвард у боротьбі з Педро Енріке не влучив у ворота із забійної позиції!

Гірники відповіли моментом Егіналдо - бразилець вицілював у дев'ятку воріт Івана Пахолюка, але пробив вище хрестовини. 

На 22-й хвилині ковалівці створили ще один шанс. Після навісу з кутового Краснічі пробив головою, але Різник у стрибку ефектно відбив м'яч.

До перерви було багато боротьби і арбітр показав чотири жовті картки - по дві на кожну команду. 

Другий тайм "Колос" почав також активно, і на рівних боровся з чинними чемпіонами. Але ми прикро пропустили. Гірники провели стрімку контратаку по центру і після поперечної передачі Олександра Зубкова наш захисник Ілір Краснічі зрізав м'яч у власні ворота - 0:1.

Донецька команда надалі почала грати обережніше, намагаючись зберегти такий результат. І ледь не поплатилася за такий футбол у компенсований час. "Колос" забив після прострілу з правого флангу (Юхим Конопля зрізав м'яч у власні ворота), але гравці "Шахтаря" вимагали передивитися VAR. Арбітр матчу Олексій Деревінський після відеоперегляду відмінив наш гол через фол Дієго на етапі розвитку атаки (мінімально зачепив рукою обличчя Педро Енріке).

Ми поступилися у грі проти чинних чемпіонів, але зіграли гідно та сміливо. В наступному турі "Колос" їде у Житомир, де проведе гру проти "Полісся".  

VBET Українська Прем'єр-ліга. Сезон 2024/25. 10-й тур. 
18.10.2024, 18:00; с.Ковалівка (Київська обл.), стадіон «Колос»

«Колос» (Ковалівка) – «Шахтар» (Донецьк) - 0:1 (0:0)
Гол: І.Краснічі (59', автогол)
Попередження: Велетень (22'), Болівар (39'), Дієго (93') – Матвієнко (36'), А.Бондаренко (43'), Судаков (47')

«Колос»: Пахолюк, Цуріков, В.Бондаренко, Краснічі, Поправка, Демченко, Гагнідзе, Оріховський (Салабай, 68), Велетень (Дієго, 75), Алефіренко (Третьяков, 68), Болівар (Безбородько, 75)
Запас: Горох, Мисак, Лучкевич, Шершень, Гусол, Ільїн, Криворучко, Паулаускас
Головний тренер - Олександр Поздєєв

«Шахтар»: Різник, Конопля, Педро Енріке, Бондар, Матвієнко, Криськів, Судаков, Зубков (Марлон, 87), А.Бондаренко, Егіналду (Кевін, 46), Невертон (Сікан, 46)
Запас: Фесюн, Траоре, Франьїч, Степаненко, Швед, Тобіас, Назарина, Педріньйо, Фарина
Головний тренер - Маріно Пушич

Арбітр: Деревінський Олексій (Хмельницький)