Назад

Наступна новина

"Колос" - "Верес" 2:0. Впевнена перемога!

Колос

31.10.2022

VBET ЛІГА. Сезон 2022/23. 10-й тур. 
31 жовтня. 13:00. Ковалівка. Стадіон «Колос».

«Колос» (Ковалівка) – «Верес» (Одеса) 2:0
Голи: Ільїн, 69, Чоботенко, 76 

Попередження: Оріховський, 18, Зозуля, 19 - Дахновський, 63, Когут, 65, Курко, 90+1
Вилучення: Немає

«Колос»: 25.Волинець, 44.Чоботенко, 21.Новак, 24.Зозуля, 29.Ємець, 14.Мілько-к, 9.Смирний (11.Ісаєнко, 80), 27.Кузик (50.Болбат, 67), 10.Оріховський (90.Богданов, 75), 69.Ільїн, 7.Лисенко (23.Попов, 66).
Запасні: 72.Фесюн, 33.Маханьков, 35.Золотов, 15.Чорноморець, 3.Гончаренко, 99.Задоя, 8.Велетень, 19.Соловйов.
Головний тренер – Ярослав Вишняк.

 

«Верес»: 47.Когут-к, 2.Гагун, 95.Курко, 3.Вовченко, 42.Пасіч Є., 10.Кльоц (15.Лебеденко, 78), 29.Кучеров, 11.Дахновський, 25.Шарай С. (9.Шестаков, 85), 77.Шарай В., 89.Гайдучик (7.Сергійчук, 71).   
Запасні: 1.Ющишин, 71.Шестаков, 33.Мірошник, 99.Квасний, 44.Поворознюк, 78.Коркодим. 

Головний тренер – Юрій Вірт.

 
Головний арбітр: Максим Козиряцький 
Асистенти арбітра: Олександр Холодинський, Станіслав Марулін
Четвертий арбітр: Олександр Дердо
Спостерігач арбітражу: Сергій Цимбал
Делегат: Юрій Титаренко

   

Одразу чотири зміни у порівнянні з попередньої грою зробив Ярослав Вишняк, з різних причин. Головні з яких, це поява у старті Кузика та Лисенка, для яких це був перший вихід у основному складі в цьому сезоні. В той час, дежо несподівано на лаві для запасних залишився Болбат. 

Початок матчу активніше провели гості, які змусили "Колос" думати більше про оборону, ніж про атаку. Але сам же "Верес" ледь не подарував ковалівцям гол. Грба помилка захисників на 15-й хвилині і Ільїн опинився сам на сам з Когутом у штрафному майданчику, але переграти капітана "Вересу" не зміг. Одразу ж пригадався епізод, як в минулому сезоні на цьому ж стадіоні, на цій же половині поля, фактично так само помилилась оборона "Вересу" і тоді Ільїн приніс перемогу "Колосу" з рахунком 1:0. На 27-й хвилині захисники "Вересу" немов вирішили дати ковалівцям повторний шанс і ще одна жахлива помилка у їх виконанні призвела до виходу сам на сам з Когутом тепер вже Кузика. Денис здавалось би пробивав повз голкіпера і м'яч ну точно летів в сітку порожніх воріт, але у підсумку розминувся з ближньої стійкою. Дуже прикро не використовувати такі подарунки суперника, адже за це фортуна може і покарати...

І ледве так не трапилось наприкінці першого тайму. Станіслав Шарай на 43-й хвилині виконав блискучий сольний рейд з правого флангу і немов ніж крізь масло пройшов повз оборону "Колосу", увійшов до штрафного та класно пробив на виконання у дальній кут - Волинець в цьому епізоді був безсилий, але врятувала стійка. За дві хвилини той же з братів Шараїв Станіслав знову пробивав з небезпечної відстані і цього разу вже в площину воріт, проте чудово позицію обрав Волинець і накрив цей м'яч.

Другий тайм команди розпочали без замін і знову трохи активніше були гості, але оборона "Колосу" на чолі з Волинцем діяла в останніх фазах атак суперника надійно. І ось нарешті вболівальники "Колосу", які завдяки компанії Сетанта та на честь Дня народження президента клубу Андрія Засухи, мали можливість подивитись гру у вільному доступі в youtube, дочекались голу. Олег Ільїн забив класним ударом головою на 69-й хвилині, в цифрах, які є для нього улюбленими, адже він і грає під 69 номером і його дівчина любить... стоп, це вже інша історія. Слід сказати, що асистував Олегу в цьому епізоді Кирило Попов, який щойно з'явився на полі і майже одразу віддав гольову передачу.

"Верес" відповів миттєво, небезпечний удар і Волинець якимось дивом витягує, здавалось би, мертвий м'яч з-під поперечки. А з іншого боку, чому дивуватись, адже у збірну України не викликають за "красиві очі" і Євген своєю грою в попередніх і в цій грі зокрема, довів, що він заслужив на цей виклик.   

Ну а трохи згодом відбулись події, які остаточно переломили хід гри на користь "Колосу". 75 хвилина - Богданов міняє Оріховського, який готувався виконати кутовий і одразу йде подавати від прапорця. Перший же дотик у цій грі досвідченого півзахисника виявився результативним. Андрій виконав класний пласер на ближню стійку, куди увірвався Чоботенко і красивим ударом головою розстріляв ворота Когута - 2:0.

Після цього "Верес" розкрився і побіг вперед, а "Колос" отримав просто розкішні можливості для того аби зробити рахунок розгромним. Найкращий з таких моментів не реалізував Євген Смирний, який не влучив фактично в порожні ворота, після класно розіграної комбінації.

Але і без третього голу "Колос" відносно спокійно довів гру до сухої перемоги і таким чином привітав президента клубу Андрія Засуху з його днем народження, яке він святкував вчора 30-го жовтня!

А ще, ковалівці продовжили дуже приємну для себе статистику, а саме восьмий матч поспіль "Колос" не програє вдома (6 перемог та 2 нічиї). І перервали зятяжну безпереможну серію, яка тривала 4 матчі (2 поразки та 2 нічиї).