Назад

Наступна новина

"Колос" - "Ворскла" 1:2

Колос

19.11.2022

VBET ЛІГА. Сезон 2022/23. 14-й тур. 
19 листопада. 14:00. Ковалівка. Стадіон «Колос».

«Колос» (Ковалівка) – «Ворскла» (Полтава) 1:2 
Голи: Мілько, 65 (пен.) - Сефері, 30, Степанюк, 79

Попередження: Золотов, 48, Попов, 86 - Пердута, 62, Яворський, 64, Сефері, 77 
Вилучення: Немає

«Колос»: 25.Волинець, 15.Чорноморець, 3.Гончаренко, 44.Чоботенко, 35.Золотов, 14.Мілько-к, 90.Богданов, 9.Смирний (23.Попов, 75), 47.Мякушко, 50.Болбат, 22.Безбородько (11.Ісаєнко, 85).
Запасні: 33.Маханьков, 21.Новак, 4.Ставничий, 99.Задоя, 24.Зозуля, 29.Ємець, 19.Соловйов, 76.Тутєров, 8.Велетень, 7.Лисенко.
Головний тренер – Ярослав Вишняк.

 

«Ворскла»: 31.Різник, 3.Зайков, 4.Пердута-к, 11.Степанюк, 13.Яворський, 16.Сефері, 18.Павлюк, 20.Кравець, 29.Бацула, 38.Челядін (7.Олійник, 81), 80.Юрченко. 
Запасні: 51.Ісенко, 61.Домолега, 95.Феліпе, 34.Габріель, 45.Мельничук, 10.Тотре, 77.Толі, 19.Козиренко, 8.Кравчук.
Головний тренер: Віктор Скрипник.

 
Головний арбітр: Олександр Дердо
Асистенти арбітра: Ярослав Трехліб, Володимир Жарій
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула
Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов
Делегат: Олександр Каденко

 

В якості преамбули до цього матчу, хочеться сказати, що ФК "Колос", як завжди, проявив свою громадську позицію та підтримав ініціативу УПЛ, щодо підтримки благодійного фонду "Трибуна Героїв". Так, перед матчем, спортивний директор клубу Віталій Лисицький передав представникам фонду символічний чек на суму 500 000грн. Фонд "Трибуна Героїв" був створений футбольними фанатами задля підтримки фанів, що беруть участь у бойових діях, або загинули внаслідок цього, та їх сімей. 

Вболівальники "Колосу" чудово знають історію протистоянь ковалівців з полтавським клубом, звісно, як і гравці, тому сьогодні дуже хотілось трохи поправити цю статистику на свою користь. Поредня гра з київським "Динамо" (0:0) вселяла оптимізму, що сьогодні цілком реально взяти три очки. Перше коло чемпіонату добігає свого завершення, тому сьогодні знову не обійшлося без карових втрат. Через перебір жовтих карток, матч пропускали ключові виконавці "Колосу" Оріховський та Ільїн.

Перший тайм команди провели дещо обережно, пристосовуючись до, ще не звичних майже зимових погодніх умов, та один до одного. Рівну боротьбу у першому таймі підтвердила і статистика: 6-5 по ударам та 3-2 в площину воріт. І лише за кутовими ковалівці були значно попереду 5 проти 2. За відносно важкого поля (агрономам "Колосу" окрема подяка за працю, адже газон після вчорашньої гри жіночих команд був підготовленний майже ідеально), в хід шли дальні удари, яки мали сенс. Так, Богданов класно пробив на 27-й хвилині із-за меж карного майданчику - Різник не без проблем парирував цей удар. На 38-й хвилині таким же пострілом з дальної дистанції відзначився і Степанюк, але Волинець також продемонстрував свою майстерність. "Ворскла" ж забила на 30-й хвилині, провівши атаку, яка, на перший погляд, загрози не становила. Навіс з правого флангу, Гончаренко головою виніс м'яч здавалось би вже за межі штрафного майданчику (можливо варто було б зіграти на кутовий), але на підбиранні опинився Челядін, миттєво відпасував ліворуч на Сафері і той більярдним ударом низом поклав м'яч у дальній кут воріт Волинця - 0:1.

"Колос" міг відігратись на 39-й хвилині, але м'яч, після розкішного пострілу Болбата, відскочив від поперечки прямо на лінію воріт і не сантиметром далі. Перегляд цього епізоду з офсайдної камери дозволяє зробити висновок, що фортуна тут була явно на боці полтавчан.

Другий тайм "Колос" розпочав вже активніше, адже ситуація змушувала, в той час як "Ворскла" була не проти віддати ініціативу супернику і пограти другим номером. І от на 64-й хвилині поєднання у вигляді бачення поля диспетчера Богданова та майстерності нападника Безбородька, дозволило "Колосу" відігратись. Богданов класно знайшов довгим пасом Безбородька, а Денис у своїй агресивній манері пішов на двох суперників і врешті був сбитий у штрафному майданчику. Пеальті на 65-й хвилині реалізував Вадим Мілько, для якого цей гол став 10-м в УПЛ.

Після цього команди обмінялись небезпечними моментами, які мали практично однакову природу походження. Челядін не влучив головою, замикаючи фланговий навіс зліва від партнера. А Безбородько не замкнув навіс Богданова зі штрафного, коли м'яч так само пролетів повз дальню стійку воріт.

На 79-й хвилині "Ворскла" таки знайшла свій шанс та скористалась їм на всі сто. Закидання на Челядіна, який виграв позицію та короткий ривок у Гончаренка і пробив з гострого кута по воротам. Волинець зреагував на цей удар, але відбив його перед собою і Степанюк на добиванні на якусь мить випередив Чоботенка - 1:2. Спроби "Колосу" відігратись були марними і таким чином Віктор Скрипник здобув перемогу у своєму 90-му матчі в УПЛ та ще й на свій День народження.

Що ж, буває і таке у футболі. Засмучуватись, звичайно не варто, попереду ще, як мінімум одна гра, де можна поповнити актив очками. Також, наразі тривають перемовини з луганською "Зорею" з приводу перенесенного матчу 7-го туру, який команди можуть зіграти ще в цьому році.