Назад

Наступна новина

Олександр Поздєєв: "Я за атакуючий футбол"

Колос U-19

15.08.2022

14 та 15 серпня наша юнацька команда зіграла свої завершальні матчі в літньому міжсезонні і тому ми поспілкувались зі старшим тренером "Колосу" U-19 аби дізнатись, як пройшла підготовка команди до нового сезону і на скільки наші хлопці готові конкурувати з найкращими колективами своїх однолітків.

Нагадаємо, що 14 серпня "Колос" U-19 поступився 2:5 колективу з Миколаїва ФК VAST, а 15 серпня зіграв внічію з вишгородським "Діназом" 1:1.

- Олександр Сергійович, давайте почнемо, так би мовити з кінця. Дві останні гри (поразка VAST 2:5, нічія "Діназ" 1:1) були зовсім різні, як за рахунком, так і за змістом, чому так вийшло, адже суперники були майже однакової майстерності?

- Ми грали під навантаженнями. З Миколаєвом зовсім плавали, з "Діназом" трохи більше виявилося свіжості. Можливо, сприяла погода, було добре, не спекотно. Плюс ми ще експериментуємо трохи зі складом, позиціями.

- Всі ми знаємо, що підготовка до сезону цього літа була особливою, через війну з росією. Які особливості у зв'язку з цим були у вашій підготовці?

- Ніяких особливостей крім заходів безпеки (сирен), і пошуку футболістів, так як не мала частина поїхали і повертатися не збираються. Особливості такі, що потрібно вичавлювати максимум з тих хлопців, що є.

- Багато хороших хлопців пішли з команди, знову ж таки, через війну, опинились за кордоном, але і багато прийшло молодих, зокрема з нашої академії. Що можете сказати про кадровий потенціал команди на новий сезон, чи є кістяк, з яким можна буде поборотись за хороші місця у таблиці?

- Так, як я вже сказав, команда формується практично нова. Кістяка особливо немає, команда на стадії формування. Який буде рівень чемпіонату U-19 цього сезону - незрозуміло. Дуже складно зараз визначити наскільки у нас є потенціал. Взагалі не знаю, які ситуації у суперників, але думаю приблизно така ж як і у нас. Формування команд, з тих людей, що залишилися в країні. Щодо місць у таблиці, складно буде, якщо відверто. Ми намагатимемося вичавлювати максимум, а вже чемпіонат покаже, хто на що спроможний, у нас не мало з'явиться хлопців 2006 року народження. Тому ми про перспективу, а не про місця в таблиці. На даний момент ситуація така. 

- Який стиль гри Ви прививаєте своїй команді, які головні вимоги перед гравцями?

- Я за атакуючий футбол. Каспаров сказав одного разу «Я вірю, що перевага на боці атакуючого». Я хочу грати в агресивний футбол з контролем м'яча і високим пресингом, а як воно все буде виглядати на полі, це ми подивимося. Також процитую Тен Хага з останнього: «Коли гравці роблять такі помилки (прості та часті, у простих ситуаціях втрати м'ячів), будь-який план чи стратегію можна викидати на смітник. Що б грати як я хочу, потрібні хорошого рівня футболісти, але будемо пробувати. Головні вимоги - це думати на полі, рухатися, атакувати всім разом, і відбирати всім разом.

- Що Вас може засмутити у грі ваших підопічних і за що Ви можете похвалити хлопців?

- Мене дуже засмучують втрата м'яча у простих ситуаціях, коли структурно людина забуває, що ми робимо на полі. Також байдужість, це викликає обурення. Похвалити можу за старання, самовіддачу. А якщо до цього ми ще додамо конструктив на полі, то взагалі будуть молодці.

- Яким Ви бачите "Колос" U-19 у сезоні 2022/2023?

- Складно загадувати, все покаже чемпіонат. Як я сказав раніше, складно дуже оцінити рівень команд загалом у майбутньому чемпіонаті. Головне, що б ми почали, грали, а наші ЗСУ трощили орків, і світло перемогло цих упирів.