Назад

Наступна новина

Жінки. Битву за бронзу виграє Колос!

ЖФК Колос

27.05.2023

Чемпонат України серед жіночих команд. Вища ліга, 22-й тур.
27 травня 2023р. с.Щасливе, "Арсенал-Арена". 12:00. Без глядачів

"Шахтар" (Донецьк) - "Колос" (Ковалівка) 0:2
Гол: Куп'як, 22, Майбородіна, 41


Попередження: Головач, 25, Кревська, 50 - Краснобородько, 52, Іванишин, 54
Вилучення: Немає


"Шахтар": 61.Клімова, 8.Мохнач, 17.Геник, 9.Кревська, 14.Старухіна, 7.Вегерич, 20.Заборовець, 88.Семенюк, 10.Головач-к, 19.Молодюк, 18.Чендей (13.Козуб, 46).
Запасні: 1.Мостова, 23.Устінова, 6.Кравчук, 44.Астахова, 11.Масловська, 12.Манзюк. 
Тренер - Роман Заєв.

"Колос": 31.Саніна-к, 16.Вороніна, 33.Давиденко, 13.Панцулая, 14.Куп'як, 10.Іванишин, 4.Краснобородько (6.Маліновська, 61), 8.Ю.Ковальчук, 35.Китаєва, 11.Сербук, 7.Майбородіна (17.Січкаренко, 79).
Запасні: 1.Дуднік, 19.Червінська, 3.Н.Ковальчук, 28.Соломаха, 9.Борисюк.
Тренер - Людмила Покотило.


Арбітр — Павло Децюк
Асистенти арбітра — Ірина Рачинська, Марти Писарюк
Четвертий арбітр — Артем Михайлюк
Спостерігач арбітражу — Ромео Буковецький

Так вийшло, що заключний матч сезону став вирішальним у боротьбі за бронзові нагороди чемпіонату у Вищій лізі. І добре, що доля цих нагород вирішувалась в очному протистоянні "Шахтаря" та "Колосу" і нічого не залежало від третіх результатів.
І ковалівські дівчата сьогоднішньою грою довели, що саме вони мають стати володарками бронзових нагород. Нагадаємо, що "Шахтар" у цій грі влаштовувала і нічія, в той час, як "Колосу" потрібно було лише перемагати.
Команда Людмили Покотило не стала відкладати справу, як кажуть, на потім і зробила вагомий крок до бронзи вже в першому таймі. Спочатку Соломія Куп'як неймовірним ударом зі штрафного метрів з 40 змусила відправила м'яч у сітку воріт "Шахтаря". А трохи згодом соло від Ірини Майбородіної завершилось не менш ефектним ударом за комірець Клімовій.


Далі наші дівчата грали по рахунку, але не віддаючи при цьому ініціативу супернику. Слад сказати, що моментів у цій грі біля воріт Ірини Саниної не було зовсім, а це ще один показник того, що "Колос" у цій грі був дійсно сильніший і переміг без всіляких там "випадково", "пощастило", "не наш день" і тп.  
Рахунок міг бути і більшим, якби у другому таймі "Колос" реалізував свої супернагоди, проте і без того перемога наших дівчат була переконливою та закономірною.

Вітаємо команду, тренерський штаб, адміністративний персонал та керівництво клубу з цим досягненням! 
Адже це перші нагороди Вищого гатунку (елітний дивізіон країни), які коли небудь вигравали представники футбольного клубу "Колос".