Назад

Наступна новина

Жінки. Кубок їде до Полтави

ЖФК Колос

02.12.2022

Кубок України серед жіночих команд. Сезон 2021/2022. Фінал.

02.12.2022. Київ, стадіон "Лівий Берег". 11:00

«Ворскла» (Полтава) – «Колос»(Ковалівка) 2:0

Голи: Калініна, 3, Котик,18

58 хвилина. Нереалізований пенальті Амбруш ("Колос") - воротар

 

Попередження: Петрик, 88

Вилучення: Немає

 

«Ворскла»: 23.Самсон, 16.Котяш, 17.Корсун (21.Андрущак, 46), 4.Котик, 29.Подольська, 25.Петрик, 20.Осіпян, 5.Андрухів, 10.Калініна, 9.Радіонова, 22.Кравчук.

Запасні: 71.Бондарчук, 18.Герасимчук, 15.Чувилка, 19.Забитівська.

Головний тренер – Зінченко Наталія.

«Колос»: 31.Саніна, 33.Давиденко, 16.Вороніна, 14.Куп’як, 10.Іванишин, 3.Ковальчук Н., 8.Ковальчук Ю., 11.Сербук, 7.Майбороніна, 21.Амбруш, 77.Кульмагамбетова.

Запасні: 1.Дуднік, 13.Панцулая, 17.Січкаренко, 4.Краснобородько.

Головний тренер – Покотило Людмила.

 

Арбітр – Мамчур Наталія

Асистенти – Петрова Ірина, Голіяк Ірина

4-й арбітр – Супоніна Анастасія

Спостерігач арбітражу – Якименко Олександр

Перші хвилини зустрічі минули за ігрової переваги «біло-зелених». За дві хвилині від початку матчу, м’яч уже встиг побувати в сітці воріт Ірини Саніної – Калініна. Виконуючи навіс, переправила шкіряного прямо під поперечину – 1:0. Згодом дівчата знизили градус на полі та швидко активізувалися. Попри рівний хід гри, рахунок подвоїла команда полтавчанок: на 18-й хвилині Калініна віддавала передачу з кута поля, а Котик виявилась першою на добиванні, та хоча голкіпер «Колосу» одразу зреагувала на удар – зафіксувати м’яч не змогла – 2:0.

На двадцять сьомій дівчата з Ковалівки заробили право на штрафний удар, який виконала Майбороніна, але спроба була не точна. На тридцятій хвилині Іванишин мала напівмомент, переправляючи м’яч у ворота, але той летів чітко до рук воротаря. Ще один удар у площину воріт виконала команда «Колосу» через стандарт, проте досвідчена голкіпер «Ворскли» виручила свою команду та зловила м’яч. Згодом, Юлія Ковальчук мала шанси забивати, але не досягла цілі, а точніше не влучила у рамку воріт. Хороша подача від Кульмагамбетової з кутового та нагода розпечатати ворота «Ворскли» закінчились сейвом від Петрик. Попри пресинг та наступи дівчат «Ворскли», перша половина зустрічі пройшла в обопільних атаках претенденток на перемогу, але на перерву команди пішли з рахунком 2:0 на користь «біло-зелених».

Другий тайм почався з заміни у команді «Ворскла» та рівної боротьби на полі. Уже на початку тайму Надія Ковальчук мала шанс відігратися, але лише перевірила поперечину на міцність. Через порушення правил проти Сербук, арбітр призначила пенальті для команди «Колосу». Нажаль, Амбруш не реалізувала пенальті – сев воротаря «Ворскли». Стандарт для «Колосу», подачею від Вороніної та ударом Юлії Ковальчук не призвели дівчат до гольового моменту – удар виявився невлучним та м’яч пролетів вище воріт. Решту матчу підопічні Зінченко провели у контратаці, а «Колос» не втрачав активність та бажання забити бодай один гол. На завершення арбітр компенсувала дві хвилини, проте перемогу здобула полтавська «Ворскла». «Колос» же вітаємо з цим історичним досягненням та хорошою грою у фіналі!