Назад

Наступна новина

Ярослав Вишняк: «З Минаєм були хороші відрізки, були нервові»

Колос

11.11.2023

Головний тренер «Колоса» Ярослав Вишняк прокоментував домашню перемогу над «Минаєм» (2:0) у матчі 14-го туру VBET Ліги:

«Ця перемога для нас дуже важлива, це і так зрозуміло, тому що дуже хотілося порадувати наших вболівальників, і покращити наше турнірне становище. Тому було видно, що хлопці вмотивовані, є бажання. Раді, що змогли забити два голи після кутових, адже ми розуміли, що "Минай" буде грати у низькому блоці, можливо у п'ять захисників. І буде багато ситуацій, коли ми зіштовхнемося із грою один-в-один по всьому полю. І важливо, щоб наші хлопці продемонстрували майстерність. Адже тут виходить на перший план вміння обігрувати один-в-один, грати між лініями, розвертатися вперед, коли висока щільність гравців суперника у захисті. Ми створювали тиск за рахунок дій і Тотовицького, і Болбата, і Безбородька, які вправно чиплялися за м'яч між лініями. 

У другому таймі вилучення у суперників внесло свої корективи у гру. Звичайно, вони перебудувалися, і треба віддати належне "Минаю", що вони до останніх хвилин намагалися відігратися.

Ми задоволені результатом у першу чергу. Грою, мабуть, фрагментарно. Були хороші відрізки в нашому виконанні, були нервові. Ми могли забити третій м'яч і не доводити ситуацію до нервової кінцівки. «Минай» – непроста команда, як усі в УПЛ, тому я задоволений результатом, ставленням хлопців до гри та фрагментарно самою грою.

Під час підготовки робили особливий акцент на стандартах. Це важливий аспект у футболі. Ми щоразу, як і всі команди, готуємося до суперника та відпрацьовуємо стандартні положення. Я радий, що вони сьогодні спрацювали, я радий за Бурду, який забив дебютний гол, за Мілька, який довів, що він справжній капітан і теж забив свій гол.

Є інформація, що матч 15 туру "Колос" - "Зоря" буде перенесений, але на яку дату - це поки невідомо. Фактично зараз ми будемо готуватися до домашнього матчу проти "Оболоні", який відбудеться аж у грудні. У нас три тижні на підготовку, звичайно наприкінці року тримати гравців три тижні у тонусі важко без офіційних матчів, але будемо працювати над цим. Шукаємо команди для спарингів і через ці ігри будемо готуватися» - зазначив після гри Ярослав Васильович.