Назад

Наступна новина

Євгеній Волинець залишає Колос

Колос

14.07.2023

У це літнє міжсезоння наш клуб залишає один із символів «Колоса» - голкіпер Євгеній Волинець.

Свою кар'єру Євгеній продовжить у СК "Дніпро-1", з яким "Колос" досягнув трансферної угоди.

Євгеній був вихованцем Академії київського «Динамо» і два сезони відіграв за «Динамо-2», далі був харківський «Геліос», з якого воротар і перейшов у «Колос» в сезоні 2017/2018. Руслан Костишин в повній мірі розкрив талант Волинця, і Женя вже став основним голкіпером ковалівців в сезоні 2019/2020, коли команда дебютувала в УПЛ.

Всього Волинець провів рівно 100 офіційних матчів у футболці «Колоса» у всіх турнірах - у Першій лізі, в УПЛ, Кубку України, Лізі Європи та Лізі Конференцій УЄФА.

Українським вболівальникам Євгеній запам’ятався як спеціаліст по відбиттю пенальті. У сезоні 20/21 голкіпер «Колоса» 5 разів виходив переможцем у 8 поєдинках сам на сам. Причому у всіх п'яти випадках він сам парирував удари з «точки», і тим самим повторив рекорд УПЛ, встановлений Богданом Сарнавським. З того сезону особливо пам’ятним був матч на полі НСК «Олімпійський» проти донецького «Шахтаря», коли арбітр Ігор Пасхал тричі призначав пенальті у ворота «Колоса», два з яких парирував Волинець (від Тайсона та Марлоса).

Наш клуб щиро дякує Жені за професіоналізм, лідерські якості та натхнення, з якими він грав за «Колос». Ми бажаємо всього найкращого у його подальшій кар’єрі і залишаємося справжніми друзями на полі та поза ним!