Назад

Наступна новина

Колос U-19. Підсумки першої половини сезону 23/24

Колос U-19

18.12.2023

Підбиваємо підсумки першої половини сезону 2023/2024 нашої юнацької команди "Колос" U-19!

Ковалівські юнаки завершили першу половину сезону у верхній частині турнірної таблиці, розділивши шосте/сьоме місця із "Поліссям". Обидві команди набрали по 27 очок, але у наших більше перемог (хоча гірша різниця забитих/пропущенних м'ячів).

Всього за сімнадцять матчів хлопці Олександра Поздєєва здобули 8 перемог, тричі зіграли внічию та шість разів поступилися опонентам. Різниця м'ячів - 26:25. Вищі за "Колос" та "Полісся" в таблиці - "Олександрія" (30 очок), "Рух" (33), "Шахтар" (37), "Дніпро-1" (38) та "Динамо" (39).

Якщо розглядати динаміку нашої команди, то хлопці стартували з трьох перемог поспіль, а потім була безвиграшна серія, яка налічувала шість поєдинків (в яких було п'ять поразок). Домашня впевнена перемога над "Ворсклою" (3:0) перервала цей серіал, і гра ковалівців стала стабільною. В наступних після "Ворскли" семи зустрічах були чотири перемоги, дві нічиї і лише одна поразка. 

Окрім впевненої звитяги над полтавчанами, хотілося б відмітити ще кілька яскравих матчів першої половини сезону. Це гольова перестрілка з київським "Динамо" (4-3) із хет-триком Артема Гусола та катастрофічними "привозами" голкіпера киян В'ячеслава Суркіса.

Також згадаємо обидві більш ніж впевнені звитяги над юнаками "Оболоні" (4:1 та 3:0), вольову перемогу над "Минаєм" (3:2) та останню гру 2023 року, в якій "Колос" у гостях здолав "Чорноморець" (2:1). 

Три гравці з нинішнього складу провели всі 17 поєдинків першої половини чемпіонату - вінгер Артем Гусол, форвард Віктор Тригуб та захисник Владислав Шершень. У Єгора Поправки, Олексія Безручука, Ростислава Ковальова та Романа Кузика - по 16 зіграних матчів, Даніїла Андрющенка - 15, Олега Криворучка - 14, Владислава Канаєва, Захарія Захарківа та Ігоря Дороша - по 13, Данііла Денисенка - 12. У голкіпера Івана Пахолюка 12 ігор, у іншого нашого кіпера Богдана Биценка - 5 матчів. 

Найкращими бомбардирами нашої команди в першій половині сезону стали Олексій Безручук та Артем Гусол, які забили суперникам по 6 м'ячів. 

Віктор Тригуб забив 5 м'ячів, Олег Криворучко, Захарій Захарків - по 2, Данііл Денисенко, Владислав Канаєв, Даніїл Андрющенко, Ростислав Ковальов та Роман Кузик провели по одному голу.  

Найбільш "активним" в плані статистики в першій половині сезону 23/24 став атакувальний півзахисник Олексій Безручук, який окрім шести забитих м'ячів, має в активі реалізований пенальті у ворота "Полісся", нереалізований пенальті у ворота "Чорноморця" (який він сам і заробив), але з влучним добиванням і переможним голом. А в пасиві у "дев'ятки" ковалівців аж сім жовтих карток, які в матчах проти "Дніпра-1" та того ж "Чорноморця" перетворювалися на червоні. Є над чим працювати Олексію у другій половині сезону.

Підсумовуючи перше коло чемпіонату старший тренер "Колоса" U-19 Олександр Поздєєв зазначив: "Нам дуже багато є над чим працювати, а особливо над роботою без м’яча. Ми можемо краще, над чим і будемо працювати надалі". Тож, ми бажаємо гарно відпочити хлопцям, тренерському штабу та адміністрації нашої юнацької команди - і після зимової паузи вийти на якісно новий рівень. З прийдешними новорічними святами всіх! Побачимося в Новому 2024 році. А поки дякуємо нашим силам оборони України і шана ЗСУ! 

Пресслужба ФК "Колос"