Назад

Наступна новина

«Колос» вперше в історії переміг луганську «Зорю» - 1:0!

Колос

21.03.2021

Перший тайм команди розпочали дуже обережно, намагаючись грати компактно і уважно. Першими момент створили гості - Жуніор виконував навіс з лівого флангу, але Петров головою вибив м'яч подалі від воріт. Згодом пробивав Кочергін - повз ворота. Потім команди обмінялися кутовими, без особливого успіху.

 

 

А ось на 19-й хвилині було небезпечно біля воріт Волинця. Аллахяр пробивав метрів з двадцяти, м'яч після рикошету змінив напрямок і пролетів біля стійки воріт. Відзначимо, що у середині тайму відбулась вимушена заміна у «Колоса». Задоя отримав пошкодження, і замість нього вийшов Вадим Мілько. Чесно кажучи, гольових моментів до перерви було малувато, але з цим був незгодний Лисенко. На 43-й хвилині Кравченко прорвався правим флангом (у цьому йомі допоміг В'ячеслав Чурко) і виконав простріл. У центрі карного майданчику гостей класно зіграли Ніколай Золотов та Володимир Лисенко, і саме Лисенко блискучим ударом відкрив рахунок - 1:0!

 

 

По перерві замін у складах обох команд не було, а ковалівці були дуже активними. Денис Костишин одразу ж заробив штрафний. Богданов виконав подачу, одначе гості зіграли надійно у захисті. За хвилину Чурко знайшов пасом Богданова, Андрій пробив, але м'яч не ліг на ногу як слід і полетів повз ворота.

 

 

«Зоря» відповіла ударом Кочергіна з лівого флангу - Волинець був на місці. Надалі Костишин заробив ще один штрафний по центру, але у Богданова не вийшов прицільний удар. «Колос» не зупинявся - Чурко класно пробивав, Васіль відбив м'яч, на підбиранні був Лисенко, проте арбітр зафіксував офсайд. 

 

 

Дуже хотів відзначитися дублем Лисенко, який у середині тайму протягнув м'яч метрів тридцять, і у боротьбі із суперником впав. Арбітр показав, що фолу не було. 

 

Щоб, змінити ситуацію Віктор Скрипник провів потрійну заміну. Замість Гладкого, Родрігеса та Громова вийшли Шахаб, Кабаєв та Циганікс. Одразу ж Шахаб пробивав спочатку головою, а згодом і ударом через себе, а м'яч полетів вище воріт Волинця. Руслан Костишин відповів своїми замінами. Чурко та Костишин-молодший пішли відпочивати, а замість них вийшли Олег Ільїн та Євгеній Смирний. Пізніше на поле вийшли Ісаєнко та Нгамба. 

 

 

І на 83-й хвилині два поспіль моменти було у ковалівців. Після стандартів на ударній позиції опинився спочатку Петров, а потім Гавриш, але гостям у другому моменті відверто пощастило - Абу Ханна виніс м'яч, який вже влітав у порожні ворота.

 

Останні хвилини «Зоря» провела в атаках, намагаючись врятувати гру, проте наші хлопці зіграли надійно і втримали переможний рахунок!

 

«Колос» вперше в історії переміг «Зорю», набрав 29 очок і закріпився на шостій позиції в турнірній таблиці! Молодці, браво!

 

Відео-огляд матчу:

 

ххххххх

 

***

 

Favвet Ліга. Сезон 2020/2021. 19 тур

Ковалівка (Київська обл.), стадіон «Колос». Нд, 21.03.2021; 19:30 (без вболівальників)

«Колос» (Ковалівка) – «Зоря» (Луганськ) - 1:0 (1:0)

Гол: Лисенко (42)

 

 

«Колос»: 25.Волинець Євгеній, 13.Гавриш Віталій (К), 5.Петров Кирило, 15.Чорноморець Олександр, 35.Золотов Ніколай, 23.Кравченко Микита, 99.Задоя Євген (14.Мілько Вадим, 27), 90.Богданов Андрій (38.Нгамба Альваро, 84), 20.Чурко В'ячеслав (69.Ільїн Олег, 75), 18.Костишин Денис (8.Смирний Євгеній, 75), 7.Лисенко Володимир (19.Ісаєнко Євгеній, 84)

 

Запас: 31.Кучерук Владислав, 2.Ром Матія, 48.Оріховський Павло, 94.Мамаду Данфа

 

Головний тренер - Костишин Руслан

 

***

 

«Зоря»: 23.Васіль Нікола, 10.Хомченовський Дмитро (К), 21.Іванісеня Дмитро, 20.Абу Ханна Йоель (48.Казаков Максим,84), 6.Жуніор Рейс (97.Циганікс Андрейс, 68), 29.Назарина Єгор, 7.Кочергін Владислав, 80.Юрченко Владлен, 90.Аллахяр, 28.Громов Артем (22.Кабаєв Владислав, 68), 11.Гладкий Олександр (9.Шахаб, 68)

Запас: 53.Мацапура Дмитро, 45.Фаворов Денис, 15.Вернидуб Віталій, 4.Цвек Ловро, 8.Луньов Максим

 

Головний тренер - Скрипник Віктор

 

***

 

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Асистент 1: Олександр Беркут (Суми)

Асистент 2: Денис Романов (Дніпро)

4-й арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Делегат: Андрій Таран (Київська обл.)

Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)