Назад

Наступна новина

Кубок України. Колос - Оболонь. Анонс матчу

Колос

21.08.2024

У середу, 21 серпня "Колос" розпочинає свій новий кубковий шлях - о 17:00 на стадіоні в Ковалівці наша команда зустрінеться із київською "Оболонню". Тож, пригадаємо нашу кубкову історію!

Свій кубковий шлях «Колос» розпочав 9-ть років тому у далекому сезоні 2015/2016, коли наша команда ще грала у Другій лізі чемпіонату України. Нашим суперником у стартовому колі був ПФК «Суми», але перший млинець вийшов глевким – наші поступилися сумській команді 1-3, а перший історичний гол у Кубку України у «Колоса» провів Євгеній Морозко.

В наступному сезоні наша команда вже розпочинала боротьбу з другого раунду Кубка, адже виграла Другу лігу та піднялася у лігу Першу. На цьому етапі «Колос» зустрівся в рівненським «Вересом», та поступився лише в додатковий час 1:2. В основний час була зафіксована нічия 1:1, а у нас відзначився нинішній тренер «Колоса» Сергій Козир.   

В наступному сезоні 2017/2018 ковалівці розпочинали вже з третього раунду, але за жеребом одразу потрапили на команду УПЛ «Маріуполь». «Колос» поступився з рахунком 1:2, а м’яч за наших забив Володимир Лисенко.

В сезоні 2018/2019 ми знову залишили турнір після єдиного матчу. У другому колі «Колос» у гостях поступився «Інгульцю» 0-1.

В наступному сезоні 19/20 ковалівці вже пробилися у Прем’єр-лігу, тому стартували з 1/8-ої фіналу. «Колосу» випало грати з досвідченими кубковими бійцями з полтавської «Ворскли», а матч на «Оболонь арені» завершився мінімальною перемогою полтавчан 1-0.

А ось сезон 20/21 став найуспішнішим в історії виступів «Колоса» в Кубку України. Хлопці Руслана Костишина здолали у третьому колі «Прикарпаття» 1-0, в 1/8-й фіналу розгромили вінницьку «Ниву» 4-0, а у чвертьфіналі зіграли у гостях з київським «Динамо» 0-0, а поступилися лише у серії пенальті. Ми були дуже близькими, щоб створити гучну сенсацію!

Проте наступні сезони для нашої команди знову були невдалими – ми вилітали у стартових раундах. В сезоні 21/22 ковалівці поступилися у гостях «Металісту» 0-1, а в сезоні 23/24 не впоралися із представником Першої ліги ФСК «Маріуполь». Основний час завершився внічию 1:1 (у нас забив Антон Салабай), в додатковий час команди знову обмінялися голам (пенальті у наших реалізував Вадим Мілько), а ось в серії післяматчевих пенальті азовці вибили наш клуб з турніру.

Тепер же розпочинається новий кубковий похід, де нашій команді потрібна підтримка вболівальників! Чекаємо всіх на стадіоні "Колос", де в перерві на наших фанів чекають чергові розіграші призів. Для тих, хто не зможе бути присутнім на стадіоні, УПЛ-ТВ організує пряму трансляцію цього поєдинку.

Також перед грою наша прес-служба проведе пряме включення зі стадіону, де наша ведуча Олександра Гончаренко чекає зустрічі з глядачами о 16:15. Вболіваємо разом за "Колос"!