Назад

Наступна новина

"Металіст 1925" - "Колос" 2:0

Колос

30.09.2022

VBET ЛІГА. Сезон 2022/23. 5-й тур. 
30 вересня. 17:00. Київ. НСК «Олімпійський».

«Металіст 1925» (Харків) – «Колос» (Ковалівка) 2:0
Голи: Мартинюк, 10 (пен.), Русин, 30 

  
«Металіст 1925»: 37.Мозіль, 29.Жичиков, 30.Безуглий, 17.Курило, 2.Капінус, 8.Мартинюк, 10.Русин (21.Бичек, 68), 28.Габі-к (69.Потімков Ю., 68), 27.Кравченко (23.Шершень, 25), 11.Ременюк, 9.Борячук (79.Чирук, 86). 
Запасні: 13.Потімков І., 52.Іванніков, 4.Коваленко, 6.Вачіберадзе, 22.Дмитренко, 48.Вендел, 77.Дудік, 7.Пономар.

Головний тренер – Валерій Кривенцов.


«Колос»: 25.Волинець, 44.Чоботенко, 21.Новак, 35.Золотов (24.Зозуля, 46), 15.Чорноморець (29.Ємець, 46), 14.Мілько-к, 10.Оріховський (69.Ільїн, 78), 50.Болбат, 47.Мякушко, 11.Ісаєнко (23.Попов, 46), 22.Безбородько (7.Лисенко, 71).
Запасні: 33.Маханьков, 99.Задоя, 4.Ставничий, 3.Гончаренко, 19.Соловйов, 27.Кузик, 90.Богданов

Головний тренер – Ярослав Вишняк.
 
Головний арбітр: Юрій Іванов
Асистенти арбітра: Денис Романов, Олександр Беркут  
Четвертий арбітр: Олександр Кальонов 
Спостерігач арбітражу: Євген Геренда
Делегат: Сергій Бухаленков

Попередження: Борячук, 21, Мартинюк, 42, Бічек, 77, Мозіль, 90+2 - Оріховський, 9, Чоботенко, 85, Лисенко, 88
Вилучення: Капінус, 23 - позбавлення суперника явної можливості забити м'яч

Гра розпочалась за чудових погодних умов, але за сумних новин, які вранці надійшли із Запоріжжя. Вже традиційна хвилина мовчання за загиблими воїнами ЗСУ та цивільним українцям у цій війні і арбітр дав стартовий свисток на порожньому НСК "Олімпійський".
Позитивний баланс очних зустрічей у офіційних матчах (2 гри та 2 перемоги) та місце в турнірній таблиці, автоматично робили "Колос" фаворитом цього протистояння. Навряд чи ця інформація турбувала безпосередніх учасників матчу, а більше була цікава вболівальникам та букмекерам. Команди вирішили не витрачати час на розвідку і почали гру дуже інтенстивно.
Болбат завдав першого удару по воротам суперника вже на 2-й хіилині матчу - м'яч розминувся зі стійкою у пів метрі. "Металіст 1925" приголомшив ковалівців ще більше. Харків'яни акцентовано перейшли на половину поля суперника та взяли м'яч під свій контроль. В одній з таких атак Чоботенко сфолив проти суперника на підступах до штрафного майданчику. Харків'яни розіграли цей стандарт за допомогою навісу і в боротьбі за м'яч вже у штрафному майданчику Оріховський порушив правила - жовта картка для нашого півзахисника та пенальті.
Волинець вгадав напрям удару з точки Мартинюка, але удар у Ярослава вийшов бездоганним, під самісеньку стійку і шансів відбити удар у нашого голкіпера було відверто мало.  


Тепер уже наповну увімкнувся "Колос". Наші хлопці повністю перехопили у суперника ігрову ініциативу та почали тиск на його ворота. В одній з атак Мякушко шикарним пасом в розріз знайшов Болбата, проти якого Капінус був вимушений сфолити, аби наш півзахисник не вийшов сам на сам. Справедлива червона картка і "Металіст 1925" залишився у меншості. В цьому ж епізоді міг відзначитись Оріховський, але його удар у дев'ятку витягнув Мозіль. І от, як грім серед ясного неба, "Колос" пропускає другий гол. Суперник заробив кутовий на првому фланзі, навіс на ближню, Борячук виграє повітря та переправляє м'яч на дальню, де його у порожні ворота заносить Русин. Звичайно, то був ще не нокаут, але добрячий нокдаун для ковалівців на ту хвилину.
Завдання не з простих, проте для порятунку матчу, часу лишалось більше ніж достатньо, до того ж, не забуваємо, що суперник залишився у меншості. Вкрай важливо було забити бодай один гол ще до перерви, ну і звичайно ж не пропустити.
В перерві Ярослав Вишняк зробив одразу три заміни, змінивши обидва фланги оборони Чорноморець-Ємець, Золотов-Зозуля, та випустивши в атакувальну зону Попова замість Ісаєнка, що означало перехід на гру у два форварди. Задача не з простих - вскрити ешеловано оборону суперника, у якого завдання на другий тайм, не сказати, що легше, але значно простіше в плані виконання.


Це підтвердив перший небезпечний момент біля воріт харків'ян, який ставс лише на 58-й хвилині. Дальній удар Безбородька (блище суперник поки не підпускав) і м'яч, розминувшись у сантиметрах з дальною стійкою, пішов на кутовий. На 63-й хвилині дальнім ударом спробував вразити ворота і Мякушко - більш вдало і небезпечно, але цього разу з-під поперечини м'яч потягнув голкіпер - кутовий. Час спливав, а рахунок залишався 2:0 на користь господарів поля і "Колосу" ніяк не вдавалось, як кажуть, "зрушити з мертвої точки" та розмочити рахунок аби мати непогані шанси на камбек. 
На 71-й хвилині у гру вступив Лисенко, який замінив Безбородька. І саме Володимир міг стати героєм епізоду вже за дві хвилини перебування на полі. Він класно виграв позицію у штрафному, відтіснив корпусом суперника та скинув під удар Мякушко. Сергій, здавалось би, виконував вже на гол, але м'яч вперто не хотів сьогодні йти у ворота харків'ян - лічені сантиметри, але все ж мимо воріт. 80 хвилина Мякушко втрачає чергову нагоду: удар з близької відстані в ближній кут - воротар. Тиск наростав, кутові сипались один за одним, а голу все не було. 


Нажаль, сьогодні ковалівські вболівальники цього, бодай одного голу у ворота суперника, так і не дочекались.
"Колос" зазнав першої поразки в цьому сезоні та перервав одразу кілька своїх серій:
- перша поразка в останніх 10 матчах УПЛ;
- вперше за останні 11 матчів "Колос" не забив у ворота суперника бодай гол;
- перша за 5 матчів поразка Ярослава Вишняка на чолі "Колосу" в гостях.