Назад

Наступна новина

Представники Колоса у збірних. Підсумки

Колос

27.03.2024

Завершено березневе міжнародне вікно на матчі збірних і гравці повертаються у розташування своїх клубів. Підіб'ємо підсумки виступів представників "Колоса", але спочатку привітаємо нашу Національну збірну з виходом на ЄВРО-2024. Команда Сергія Реброва з однаковим рахунком 2-1 здолала Боснію, а потім Ісландію. Представників "Колоса" у збірній України поки що немає, але сподіваємося це питання часу. 

Також на ЄВРО-2024 пробилися і наші молодіжні збірні - U-19 та U-17. Юнацька збірна U-19 розгромила Швейцарію 3-0 та отримала перепустку у фінальний турнір. За цю команду грає колишній гравець юнацької команди "Колоса" Тімур Тутєров. Раніше інша юнацька збірна України U-17 виборола путівку на чемпіонат Європи-2024, який в травні/червні проходитиме на Кіпрі. 

Наш голкіпер Кіріл Фесюн зіграв повний матч за Олімпійську збірну, яка в межах підготовки до Олімпійських Ігор 2024 провела товариську гру проти Японії. Хлопці Руслана Ротаня поступилися азіатам 0-2, пропустивши у першому таймі після кутового, а у другому після обрізки в середині поля. 

Форвард «Колоса» Гітіс Паулаускас був викликаний у збірну Литви, яка провела матчі Ліги Націй «С» (плей-аут) проти команди Гібралтара та двічі перемогла з однаковим рахунком 1-0. Гітіс у першій грі провів на полі 74 хвилини, а у другій 73. Відзначитися Паулаускасу не вдалося, але своє завдання по збереженню прописки у Дивізіоні С збірна Литви виконала.

Каталін Кукош у складі молодіжної збірної Молдови U-21 зіграв на позиції центрального захисника повний матч проти Угорщини в товариському поєдинку (0-2), а після цього провів усі 90 хвилин у грі європейської кваліфікації до ЧЄ-2025 проти Нідерландів (0-3). 

А наша юна голкіперка Світлана Сахно знову провела увесь матч у складі юнацької збірної України WU-17, яка поступилася команді Туреччини 0:1 у кваліфікації до чемпіонату Європи 2024. Наразі українські дівчата посідають останнє, четверте місце у групі 5, програвши три поєдинки - Іспанії (0-3), Нідерландам (0-4) і Туреччині (0-1).