Назад

Наступна новина

Жінки. Шахтар - Колос - 1:2. Вольова перемога!

ЖФК Колос

27.03.2024

У матчі 2-го туру ТОП-6 Вищої ліги 23/24 наша жіноча команда здобула вольову перемогу над "Шахтарем" з рахунком 2:1!

Зустріч на правах господарок активніше розпочали донецькі футболістки, але наші дівчата вирівняли гру і мали два гольові моменти - спочатку не забила Ліліана Сербук, а згодом і Вікторія Остапів. А ось "Шахтар" відкрив рахунок перед самою перервою після сольного прориву з правого флангу Єлизавети Молодюк - 1:0.

По перерві "Колос" зміг переломити хід гри. На 60-й хвилині після прострілу Ангеліни Федоренко м'яч влучив у руку захисниці "Шахтаря" - пенальті! "Точку" впевнено реалізувала Ірина Майбородіна, яка за відсутності Мар'яни Іванишин грала із капітанською пов'язкою - 1:1.

А на 81-й хвилині нам дуже допомогла голкіперка господарок Людмила Устінова, яка припустилася фатальної помилки. Устінова віддала м'яч прямо на ногу Анастасії Немець, яка незадовго до цього епізоду вийшла на зміну. Немець відпасувала на Сербук і Ліліана свій шанс не змарнувала - 1:2.

Після цього матчу "Колос" набрав 28 очок та повернув собі третю сходинку в турнірній таблиці. У чемпіонаті після другого туру настане пауза на міжнародні матчі жіночих збірних, а наступну гру дівчата Людмили Покотило проведуть вдома проти "Кривбаса" (базова дата - 13 квітня).

Чемпонат України серед жіночих команд. Сезон 2023/2024. Вища ліга. Другий етап. 2-й тур.
27.03.2024, с.Щасливе (Київська обл.), 12:00

"Шахтар" (Донецьк) - "Колос" (Ковалівка) 1:2 (1:0)
Голи: Є.Молодюк (45) - І.Майбородіна (60-пен.), Л.Сербук (81)

"Шахтар": Устінова, Мохнач (К), Кревська, Масловська (Викалюк, 46), Янєва, Старухіна (Кравчук, 76), Мостова, Геник, Молодюк, Заборовець, Луцан
Запас: Клімова, Чендей, Завідова,
Головний тренер - Роман Заєв

"Колос": Дуднік, Вороніна, Краснобородько, Н.Куніна, Майбородіна (К), Когут, Остапів, Л.Куніна, Федоренко (Немець, 79), Сербук
Запас: Саніна, Сахно, Н.Ковальчук, Скоцик
Головна тренерка - Людмила Покотило

Арбітриня - Людмила Телбух (Дніпро)