Назад

Наступна новина

U-19. "Колос" - "Ворскла" 1:0

Колос U-19

18.11.2022

Чемпіонат юнацьких команд U-19. Сезон 2022/23. 14-й тур. 18 листопада 2022р. Київ, НТБ «Колос». 12:00.

«Колос» (Ковалівка) - «Ворскла» (Полтава) 1:0
Гол: Тутєров, 90 
 
Попередження: Безручук, 52, Ставничий, 82, Іродовський, 90+2 - Тузенко, 52, Баранов, 80, Мельник, 90+1
Вилучення: Немає

«Колос»: 31.Пахолюк, 21.Ставничий-к, 13.Канаєв, 26.Биков, 5.Корнійчук, 14.Безручук, 8.Криворучко, 10.Іродовський, 67.Данилюк (99.Ковальов, 69), 9.Кузик (7.Гусол, 69), 11.Тутєров.
Запасні: 22.Друі, 17.Кривенко, 24.Шалабай, 2.Шершень, 27.Дубовик, 15.Денисенко, 69.Максименко.
Старший тренер – Олександр Поздєєв.


«Ворскла»: 71.Ященко, 27.Крупський, 49.Швець, 41.Мельник, 32.Баранов, 4.Хрипчук-к, 11.Тузенко, 40.Черниш, 6.Нестеренко (8.Оденцов, 65), 26.Прус (34.Булгатов, 78), 9.Галас (79.Бугай, 89).
Запасні: 42.Пругло, 35.Ізотов, 32.Корсун, 54.Крецул, 63.Кухта, 98.Чернецький. 
Старший тренер: Василь Баранов.

 
Арбітр: Артем Тищенко
Асистенти: Гусейн Мустафаєв, Олександр Брикун
Четвертий арбітр: Владислав Грицай
Спостерігач арбітражу: Костянтин Труханов

 

Для "Колосу" це була дуже важлива гра на фінішній прямій першого кола чемпіонату. "Ворскла" дуже хороший та амбітний суперник, з яким завжди цікаво грати, а головне перемагати.

Перший тайм пройшов у в'язкій боротьбі, здебільшого в центрі поля та з мінімальною кількістю гольових моментів, який у ковалівців було трохи більше, ніж в гостей. Полтавчане запам'ятались дуже небезпечним штрафним на 10-й хвилині матчу, який, на щастя, для "Колосу" реалізувати не зуміли. А от у команди Олександра Поздєєва моменти були куди більш гостріші. Кузик та Данилюк мали забивати до перерви, проте хлопців підвела реалізація та десь не вистачило майстерності і холоднокровності. А на 45-й хвилині класно зіграв голкіпер "Ворскли", який перевів на кутовий дальній постріл Тутєрова, м'яч після якого летів прямо під поперечину.

Другий тайм активніше почали гості, які просто таки обложили ворота Пахолюка кутовими, яких у тругому таймі полтавці виконали більше десятка. Але оборона "Колосу", на чолі з Пахолюком надійно тримали свої рубежі і не дозволяли супернику розраховувати на щось більше, ніж ці та інші стандарти.

На 60-й хвилині ковалівцям вдалося розпечатати ворота суперника, але, нажаль, класну комбінацію зіпсував лайнсмен, який зафіксував, що м'яч залишив межі поля у Безручука, коли той віддавав на Криворучка. Уповільнений повтор дає змогу переконатись, що асистент арбітру скоріш за все був правий і справедливо гол не був зарахований. Проте, як кажуть у футболі, що якщо вже м'яч побував у сітці форіт, нехай і поза правилами, він врешті там має опинитись і в "чистому" вигляді. Такий шанс "Колос" отримав на 81-й хвилині, коли Криворучко заробив штрафний в метрі від лінії штрафної і Корнійчук пробивав класно над стінкою, але зачепив когось з високих гравців "Ворскли" і м'яч пішов на кутовий.

Полтавчане, слід віддати їм належне, також намагались підтвердити свій статус боєздатного колективу u-19 і що не дарма перебувають у турнірній таблиці так високо. Команда Василя Баранова не раз в другому таймі свторювала проблеми для оборони "Колосу". Не можна сказати, що зелені були близькими до взяття воріт Пахолюка, але тривожно іноді дійсно бувало.

І от коли вже, здавалось би, гра завершиться, як кажуть в таких випадках, бойовою нічією, "Колос" забив. Йшла 90 хвилина гри, коли нашим хлопцям вдалося провести кінжальну контратаку. Відбивши атаку суперника, Криворучко підхопив м'яч і довгим та ювелірним пасом з власної половини знайшов попереду Тутєрова, який був в оточені кількох суперників, але втік від них, переграв голкіпера та відправив м'яч у ворота - 1:0!

Це перемога! Вітаємо хлопців та тренерський штаб і бажаємо завершити перше коло чемпіонату на мажорній ноті у Львові.