Назад

Наступна новина

ЖФК Колос. Підсумки першої половини сезону 23/24

ЖФК Колос

13.12.2023

Підбиваємо підсумки першої половини сезону 2023/2024 нашої жіночої команди "Колос"!

Ковалівські дівчата завершили перший етап Вищої ліги Чемпіонату України на третій сходинці, достроково забронювавши перепустку у ТОП-6. В одинадцяти поєдинках наша команда здобула вісім перемог, одного разу зіграла внічию та двічі поступилася. Обидві поразки були у матчах проти команд, які у підсумку стали вищими за "Колос" у турнірній таблиці - "Ворскли" (0:2) та "Кривбаса" (0:1). Єдина нічия була зафіксована у гостьовій зустрічі проти "Дніпра-1" (1:1). Всього на першому етапі дівчата Людмили Покотило забили у ворота суперниць 31 м'яч, а пропустили 8. Це третій показник серед команд Вищої ліги - і за проведеними голами, і за пропущеними м'ячами. 

На другому етапі, який пройде наступного року, окрім "Колоса", "Ворскли" та "Кривбаса" зіграють ще три жіночі колективи - "Шахтар", "Житлобуд-1" та "Ладомир". Всі очки, здобуті на першому етапі, зберігаються.

Найкращими бомбардирами за підсумками першої половини сезону стали Ірина Майбородіна (9 м'ячів в чемпіонаті + 1 гол у Кубку України) та Ліліана Сербук (7). По три голи провели Анастасія Вороніна (+1 в КУ) та Надія Куніна. По два м'ячі забили Тетяна Китаєва (+1 в КУ), Ангеліна Федоренко (+1 в КУ) та Дарина Січкаренко, по одному - Мар'яна Іванишин, Софія Соломаха та Світлана Когут (+1 в КУ).

Що стосується Кубку України 2023, то "Колос" зупинився за крок до фіналу. В 1/8 ковалівські дівчата здолали лідера Першої ліги одеську команду "Сістерс" 2:0, у чвертьфіналі перемогли "Шахтар" 2:1, а в півфіналі поступилися "Кривбасу" в додатковий час 1:2. Відзначимо, що всі три кубкові поєдинки наша команда провела у гостях. 

Першу половину сезону "Колос" провів досить коректно - за чотирнадцять матчів (11 в чемпіонаті + три в КУ) дівчата не заробили жодного вилучення та жодної дискваліфікації через перебір жовтих карток. По два гірчичника занесли собі в пасив Анастасія Вороніна (1 в чемпіонаті + 1 в КУ), Ірина Майбородіна (2+0), Софія Соломаха (2+0) та Ангеліна Федоренко (2+0). По одній жовтій "схлопотали" Тетяна Китаєва, Надія Куніна, Соломія Куп'як та Світлана Когут. 

Чотири гравчині зіграли за "Колос" у всіх чотирнадцяти матчах першої половини сезону - Ірина Майбородіна, Світлана Когут, Софія Соломаха та голкіперка Маріна Дуднік. По тринадцять поєдинків в активі Анастасії Вороніної, Ліліани Сербук, Мар'яни Іванишин, Соломії Куп'як.

Ірина Саніна розпочала гру проти "Маріуполя" (8:0) у стартовому складі, а 57-й хвилині її у воротах замінила Маріна Дуднік. Юна голкіперка Світлана Сахно двічі виходила на заміну - в матчах проти "ЕМС-Поділля" та уманських "Пантер". 

Перша половина сезону - вже історія. І ми з нетерпінням будемо чекати другий етап Вищої ліги, в якому наш "Колос" буде боротися за комплекти нагород нинішнього чемпіонату та перепустку у жіночу Лігу Чемпіонів. А поки ми бажаємо нашим дівчатам добре відпочити у це зимове міжсезоння. Попереду найголовніші баталії сезону 2023/2024!  

Пресслужба ФК "Колос"